-->

5 redenen waarom ledlampen de moeite waard zijn

03 maart 2016 om 17:53
5 redenen waarom ledlampen de moeite waard zijn

Ledlampen worden weleens de verlichting van de toekomst genoemd. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan ledverlichting boven gloei- of spaarlampen. De redenen? Wij sommen ze op.

1. Ledlampen zijn energiezuinig

Ledlampen verbruiken een pak minder elektriciteit dan gloeilampen: alle energie wordt immers meteen omgezet in licht, met een minimum aan warmteproductie. Zo verbruikt een ledlamp van 6 watt bij 4 branduren per dag slechts 8,5 kWh (of €2) op jaarbasis. Dat is vergelijkbaar met een gloeilamp van 40 watt die bij 4 branduren per dag al gauw aan 57,6 kWh (of €13) per jaar komt.

2. Ledlampen zijn veilig

Door de geringe warmteproductie zijn ledlampen prima aan te raken en dus zeer kindvriendelijk. Bovendien bevatten ze, in tegenstelling tot spaarlampen, geen schadelijke stoffen zoals kwik. Ook geven ze geen ultraviolette of infrarode straling af, wat hen geschikt maakt voor een waaier aan toepassingen.

3. Ledlampen zijn duurzaam

De levensduur van ledlampen is met een gemiddelde van zo’n 50.000 uren ontzettend lang. Daar kunnen gloeilampen (1.000 uren), spaarlampen (6.000 tot 10.000 uren) en halogeenlampen (1.000 tot 5.000 uren) niet tegenop.

Bovendien kan een ledlamp wel tegen een stootje: ze bevat immers geen gloeidraad die makkelijk stuk gaat. Ook koude en water kunnen een ledlamp niet deren, waardoor ze ideaal is als buitenverlichting of als verlichting op moeilijke plaatsen.

4. Ledlampen doen meteen hun werk

De taak van een lamp is om een ruimte te verlichten, en dan liefst ook meteen. Anders dan spaarlampen of tl-lampen hebben ledlampen geen opwarmtijd nodig en schijnen ze onmiddellijk op volle kracht. Ze geven terstond de juiste kleur en lichtsterkte.

5. Ledlampen zijn er in de mooiste designs

Omdat ledlampen klein en compact zijn, bieden ze heel wat mogelijkheden voor ontwerpers. Zo zijn ze te verkrijgen in talloze originele designs die een interessante en unieke look creëren in elk interieur. Op die manier zijn ze meer dan verlichting alleen en bieden ze een esthetische meerwaarde aan iedere woning.

Wenst u uw woning licht én vorm te geven aan de hand van ledlampen? Contacteer ons dan voor meer informatie. We geven u graag een passend advies.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236