-->

Waarom investeren in een parlofoon of videofoon?

04 februari 2016 om 9:15
Waarom investeren in een parlofoon of videofoon?

Met een parlofoon of videofoon weet je meteen wie er voor je deur staat wanneer de deurbel rinkelt. Dat is het basisidee. Je zou kunnen stellen dat je ook gewoon naar de deur kan lopen om daarachter te komen. Klopt, maar een parlofoon of videofoon biedt een hoop handige voordelen waar je in eerste instantie niet onmiddellijk aan denkt. Wij leggen uit waarom een parlofoon of videofoon zeker de investering waard is.

Hoe werkt het?

Een parlofoon of videofoon bestaat uit (minstens) twee onderdelen:

  • Een binnenpost
  • Een buitenpost

Bezoekers bellen aan via de buitenpost, waarna je met de binnenpost van de parlofoon direct te horen krijgt wie er voor de deur staat. Aan de hand van een videofoon krijg je die persoon ook te zien.

De technologie staat al zodanig ver dat je bij het plaatsen van het aantal posten volledig vrij bent. Zo kan je elke ruimte in je woning van een binnenpost voorzien om je bezoeker nog sneller te woord te staan, of kan je zowel een buitenpost aan de voordeur als aan je tuinpoort plaatsen.

Voordelen van een parlofoon of videofoon

Er zijn drie interessante redenen om je woning van een parlofoon of videofoon te voorzien.

1. Veiligheid

Ongewenste bezoekers behoren met een parlo- of videofoon tot het verleden. Herken je de stem of het gezicht van je bezoeker niet? Laat dan kort en krachtig verstaan dat je geen tijd of interesse hebt, zonder je deur te moeten openen. Je krijgt meer controle over wie de toegang krijgt tot je woning en verhoogt je veiligheidsgevoel.

2. Comfort

Waar je je ook bevindt in je woning op het moment dat je de deurbel hoort, met een parlo- of videofoon bereik je je bezoeker ongetwijfeld een pak sneller. Dat comfort is nog meer het geval met een draadloos toestel: zo hoef je zelfs niet recht te staan om je bezoeker te woord te staan.

Bovendien zijn draadloze parlofoons en videofoons een handige optie bij renovaties: bekabeling is hier onnodig, waardoor je allerlei breekwerken makkelijk kan vermijden.

3. Extra toepassingen

Er zijn nog tal van andere zaken die je met je parlofoon of videofoon kan aanvangen om het leven te vergemakkelijken. Zo kan je je parlofoon ook binnen in je woning als intercom gebruiken om met je huisgenoten te communiceren. Of verbind het toestel met je tablet of smartphone en weet zo ook wanneer je niet thuis bent wie er voor je deur staat.

Wil je meer weten over de installatie van een parlofoon of videofoon in je woning? Contacteer ons dan meteen. Samen bekijken we vrijblijvend de mogelijkheden.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236