-->

Domotica: de voordelen en toepassingen

16 december 2019 om 11:56
Domotica: de voordelen en toepassingen

Domotica is meer dan een leuk hebbeding. Het is een manier om uw woning te upgraden en uw comfort aanzienlijk te verhogen. U geniet niet alleen van een verbeterd comfort. U profiteert ook van een aantal andere belangrijke voordelen. Wanneer u Lee Elektro, uw domotica laat installeren, wandelt u weldra binnen in de toekomst.

Inbraak werend

Geef uw woning een bewoonde indruk. Het is een van de belangrijkste tips die de politie geeft in het kader van inbraakpreventie. Wanneer de rolluiken ‘s avonds automatisch sluiten, lijkt het alsof u thuis bent. Via diverse sensoren gaat bijvoorbeeld de buitenverlichting aan zodra iemand uw huis nadert. Dit schrikt dieven af die liever in het donker werken.

Bovendien werken veel alarmsystemen via domotica. Sensoren detecteren mogelijke bedreigingen waarvan u op uw smartphone melding krijgt. Vervolgens bekijkt u via camera’s vanop afstand uw woning.

Met domotica vertrekt u dus met een gerust hart naar uw werk of op vakantie.

Meer controle, meer comfort

Een ander voordeel van domotica is dat u alles via een centrale hub of via uw smartphone beheert. U kan dus bijvoorbeeld uw verlichting zonder schakelaar aanzetten. Zo schakelt u de lichten uit die u ‘s ochtends vergeten was. Of misschien wil u de lichten dimmen en muziek aanzetten om sfeer te creëren. Het is allemaal mogelijk zonder dat u zich hoeft recht te zetten.

Een ander voorbeeld hiervan is het aanzetten van de verwarming een half uur voor u thuiskomt. Zo is het meteen lekker warm wanneer u na een lange werkdag in uw zetel ploft.

Kies je voor Niko-home-control, dan communiceert alles perfect met elkaar. Zonnewering, rolluiken, verwarming, verlichting, radio en andere toepassingen worden vanuit uw handpalm bestuurd. Dat is het ultieme comfort.

Bespaar energie

Bent u nog steeds niet overtuigd van de voordelen van domotica? Energiebesparing zal u over de streep trekken. De eerdergenoemde sensoren bewijzen ook hier hun nut. Lichten doven automatisch wanneer de zon opkomt. Daarnaast activeren bepaalde apparaten zoals uw vaatwasser of wasmachine pas tijdens de daluren. Diverse toepassing helpen u verstandig om te springen met energie.

Bovendien voorkomt u sluipverbruik doordat u al uw apparaten vanop afstand kan uitschakelen. Met een druk op de knop schakelt u alles uit. Zo bent u zeker niets vergeten. U houdt alles in de gaten. De kans dat u toestellen laat aanstaan die nodeloos energie verbruiken is miniem. Dankzij slimme domotica bespaart u dus aanzienlijk op uw energiefactuur.

Uitbreiding mogelijk

Een domotica installatie is ook eenvoudig uit te breiden. Zo kan u relatief eenvoudig nieuwe schakelaars of sensoren toevoegen aan een bestaand systeem. Een kamer kan eenvoudig een nieuwe functie krijgen zonder dat alle domotica moet worden vervangen.

Uw ruilde uw telefoon in voor een smartphone en Lee Elektro tovert uw woning om tot een “Smart Home”. De mogelijkheden van domotica zijn ontelbaar. Bekijk onze referenties om uzelf verder te overtuigen of neem met ons contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236