-->

Tips voor een gezellig verlicht terras

02 september 2019 om 14:19
Tips voor een gezellig verlicht terras

De dagen worden korter, maar de zomer is nog lang niet voorbij. Je kan van de warme avonden genieten, maar door het invallende duister is een beetje extra verlichting best wel handig en sfeervol. In deze blogpost geven we je enkele tips voor een gezellig verlicht terras.

Gezellige terrasverlichting

Vooraleer je creatief aan de slag gaat met verlichting voor je terras moet je steeds nagaan of de materialen waarmee je werkt geschikt zijn voor gebruik buitenhuis. Dat is heel belangrijk want indien er vocht in de snoeren of schakelaars kan dringen bestaat de kans op kortsluiting. En dat moet uiteraard vermeden worden.

Met eenvoudige snoeren kan je in feite al heel wat doen. Hang er een mooie (vintage stijl) lamp aan en je bent vertrokken om oneindig te gaan combineren. Je kan de lampen boven je terras of patio hangen, op tafel of zelfs op de grond leggen, maar zorg wel dat ze steeds goed beschermd zijn tegen vocht. Kies je ervoor de lamp op de grond te leggen, leg ze dan op een plaats waar je er niet tegen kan stoten. Dat geldt uiteraard ook voor de kabel.

Wie nog creatiever aan de slag wil gaan kan zelf lampen maken met oude glazen bokalen, flessen of conserven. Steek de kabel door het deksel van de bokaal of bevestig het armatuur aan het deksel. Door een vintage lamp te gebruiken creëer je er een heel bijzondere sfeer mee. Hang de bokalen boven je terras voor een mooi verdeeld licht.

Je kan hetzelfde systeem ook toepassen op oude conservenblikken. Door daar gaatjes in te perforeren zorg je voor een heel feeërieke sfeerverlichting. Wel even opletten met blik: de randen kunnen bijzonder scherp zijn.

LED voor het terras

Vandaag zijn er in de handel heel veel lichtslingers beschikbaar die geschikt zijn voor buiten. De keuze is bijna eindeloos. Hou je van het typische uitzicht van een slinger met gloeilampen of heb je liever originele figuurtjes met licht, je kan werkelijk alle kanten op.

Dergelijke lichtslingers werken nu met LED lampjes waardoor het energieverbruik bijzonder laag is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je energiefactuur wanneer je jouw terrasverlichting gebruikt. Er zijn eveneens versies die gebruik maken van zonne-energie. Omdat het verbruik van LED lampjes zo laag is, is dat een prima alternatief.

Tenslotte kan je ook veel sfeer creëren met goed geplaatste grondspots. Let er op dat die niet te fel licht geven en naar hoeken en randen gericht zijn zodat ze in niemands ogen kunnen schijnen. Voor grondspots kan je al kabels voorzien bij de aanleg van je terras, maar er bestaan eveneens spots die gebruik maken van de zon om zich van energie te voorzien.

Wil je meer weten over de veilige installatie van terrasverlichting? Ben je op zoek naar een betrouwbare en erkende partner voor het plaatsten van elektrische installaties? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor advies en een aanbod op maat.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236