-->

Kabels doorgebeten door uw huisdier, wat nu?

25 juni 2019 om 9:40
Kabels doorgebeten door uw huisdier, wat nu?

Huisdieren durven wel eens heel nieuwsgierig te zijn. En dan gaan ze soms kauwen op dingen die daar niet voor zijn bestemd. Zoals kabels van elektrische installaties. Voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen, maar wat moet u doen wanneer uw huisdier toch een kabel heeft doorgebeten? Lees onze tips in dit blogbericht.

Kabel doorgebeten, wat moet ik doen?

Het kan snel gebeurd zijn. U hebt even niet goed opgelet en uw hond of kat kauwt op een kabel. Op het moment dat het dier door de bescherming heeft gebeten kan dat behoorlijk wat gevolgen hebben, zowel voor uw huisdier als voor het toestel.

Was het snoer niet aangesloten op het elektriciteitsnet, dan zal het dier er niet veel van merken. Maar let op: gebruik de kabel niet meer! Omdat de bescherming beschadigd is komen de stroomdraden bloot te liggen. Eens u de kabel aansluit en u raakt de stroomdraden aan kan u een behoorlijke elektrische schok krijgen. Bovendien kunnen de draden binnenin de kabel elkaar raken waardoor u een kortsluiting veroorzaakt. De kabels herstellen met sterke tape kan dus serieuze gevolgen hebben.

Zat er wel stroom op de kabel? Uw huisdier kan rond de mond brandwonden krijgen als gevolg van de stroom. In het ergste geval kan het dier er zelfs bewusteloos door geraken. Komt het toch zover? Let dan op de volgende tips:

  • Raak het dier niet aan zolang er nog stroom op de draad zit. U zou er zelf een elektrische schok van kunnen krijgen.
  • Haal de stekker dus zo snel mogelijk uit het stopcontact! De stroom moet eerst van de kabel voor u andere acties onderneemt.
  • Geraakt u niet bij de stekker en zit uw huisdier nog aan de kabel vast? Schakel alle elektriciteit uit of haal het dier weg met rubberen handschoenen. Die geleiden de elektriciteit namelijk niet verder naar u.
  • Zorg er ook voor dat de omgeving droog is. Een beschadigde stroomdraad in een natte omgeving kan nog extra gevolgen hebben.
  • Ga met het dier naar de dierenarts voor verzorging van de brandwonden

U kan nadien uiteraard steeds contact met ons opnemen. Dankzij onze eigen hersteldienst kunnen we de elektrische installatie waarschijnlijk herstellen. We komen daarvoor graag bij u langs.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: [email protected]
BTW: BE0838018236