-->

Besparen op je factuur dankzij slimme domotica

21 december 2018 om 11:31
Besparen op je factuur dankzij slimme domotica

Besparen op je factuur dankzij slimme domotica

Als je nadenkt over manieren waarop je thuis kan besparen, wat is dan het eerste waaraan je denkt?

Vaak zijn dat zaken als: niet vergeten het licht uit te doen, de verwarming op tijd afzetten, enzoverder. Maar, in de dagdagelijkse drukte vergeten we die zaken wel eens. Met slimme domotica-systemen hoef je daar niet meer aan te denken, omdat het automatisch gebeurt.

Wat is domotica?

Domotica is een systeem dat voorziet in de automatisering van diverse processen in en rond het huis, door alle geïntegreerde toestellen met elkaar te laten communiceren. Deze huisautomatisering brengt dus verschillende technologieën en diensten samen, om een zo gemakkelijk en aangenaam mogelijke woonsituatie te creëren.

Energiezuinige besparingen

Zulke smart homes zijn niet alleen gemakkelijk en comfortabel, ze zijn ook goed voor de portefeuille, omdat ze zo energiezuinig zijn. Enkele voorbeelden hiervan:

  • Sensoren die oplichten bij het voorbijwandelen en automatisch weer uit gaan, zorgen ervoor dat de lichten nooit vergeten worden.
  • Met elektronische dimmers kan je kiezen hoeveel licht je wilt laten schijnen.
  • Temperatuur kan vanop afstand beheerd worden, o.a. met temperatuursensoren. Met domotica-systemen kan je bijvoorbeeld enkel de kamers verwarmen die in gebruik zijn.  Dit maakt een groot verschil, want ongeveer de helft van onze energiekosten thuis gaat naar temperatuurregelingen.
  • Huishoudelijke apparaten kunnen aan- of uitgezet worden met een tijdsinstelling. Er zijn zelfs sensoren die ervoor kunnen zorgen dat een toestel vanzelf uit gaat als het niet meer gebruikt wordt. Je hoeft dus nooit meer terug te keren als je de tv hebt aangelaten.
  • Toestellen die veel verbruiken kunnen in- of uitgeschakeld worden tijdens dal- of piekuren.

Andere besparingen

Tot slot is er nog een andere manier waarop je met domotica geld kan uitsparen, die niets te maken heeft met energieverbruik. Doordat domotica inbraakwerend werkt, geven sommige verzekeraars lagere premies aan klanten die thuis zo’n systeem hebben. Die kortingen kunnen tot wel 20 % gaan.

Geïnteresseerd?

Domotica-systemen hebben nog tal van andere voordelen, die je hier vindt.

Ben je geïnteresseerdContacteer Lee Elektro voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat van je project. Je kunt ons hiervoor altijd bereiken via het telefoonnummer +32 (0) 498 521 900 of via het e-mailadres info@lee-elektro.be. We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen!

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236