-->

Ga voor veilige feestdagen

13 december 2017 om 11:54
Ga voor veilige feestdagen

Kerst en nieuwjaar komen eraan en dan maken we het gezellig. Laat onveilige situaties op gebied van elektriciteit de eindejaarsperiode niet vergallen. Lees daarom onze tips.

Kies voor veilige kerstverlichting

Een snoer lichtjes uit oma’s tijd is best sympathiek, maar tegelijk ook een potentieel gevaar. Brand of een elektrische schok zijn mogelijk. Kies daarom voor recente kerstverlichting met een veiligheidskeurmerk. Nog beter is LED-verlichting. Die geeft minderwarmte af. En gebruik geen aftandse verlengsnoeren, want ook die kunnen gevaar opleveren.

Zorg voor goede plaatsing

Kerstversiering kan opwarmen als die raakt aan verlichting of andere toestellen die warm worden. Rol verlengsnoeren volledig uit om oververhitting te voorkomen. Let op met kaarsen, plaats die steeds op een veilige locatie.

Nog geen rookmelders? Maak er nu werk van

In elke woning of elk bedrijfsgebouw zouden rookmelders moeten hangen. Is dat bij jou nog niet het geval? Dan is de eindejaarsperiode een goed ogenblik om er werk van te maken. We zitten immers vaker binnen en met een kerstboom en verlichting in huis is het brandrisico hoger.

Gebruik veilige toestellen

De eindejaarsfeesten zijn traditioneel het ogenblik om fondue- of gourmettoestellen boven te halen. Pas op met toestellen die dateren van de trouwdag van je ouders. Gebruik best een elektrisch toestel. Brandspiritus of methanol kan je best vermijden. Speciale brandpasta of gel is veiliger.

Zet domotica in voor jouw veiligheid

Met domotica kan je er voor zorgen dat kerstverlichting en andere elektrische toepassingen op tijd en stond worden uitgeschakeld. Maar domotica is ook uiterst geschikt om aanwezigheid in je huis te simuleren. De eindejaarsperiode is traditioneel immers een tijd met meer inbraken. Het kan dus zeer nuttig zijn om je aanwezigheid te simuleren als je elders aan het feesten bent of op vakantie gaat.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de veiligheid van jouw elektrische installatieContacteer ons gerust voor meer info.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: [email protected]
BTW: BE0838018236