-->

4 bijzondere toepassingen van domotica

19 oktober 2017 om 8:50
4 bijzondere toepassingen van domotica

Domotica maakt het leven makkelijkercomfortabelerveiliger en goedkoper. Je kan met domotica alle richtingen uit, want er zijn heel veel mogelijkheden. Wij vertellen je hier meer over 4 bijzondere toepassingen.

Altijd een aangenaam klimaat

Heb jij het ook graag lekker warm in de badkamer, maar een stukje frisser in de slaapkamer? Geen probleem. Met één centraal systeem kan je airco of verwarming regelen voor elke ruimte in jouw woning. Bovendien zorgt domotica er voor dat je die systemen ook kan regelen met je tablet of smartphone. Gedaan dus met een koud huis na een weekendje weg. Je zorgt dus niet alleen voor comfort en gemak. Domotica laat je ook besparen op je energiefactuur.

Pakjes laten leveren kan op elk moment

Meer en meer aankopen gebeuren online. Gevolg: pakjesleveranciers bellen op de meest uiteenlopende tijdstippen aan bij jou. Ook als je aan het werk bent of om een andere reden afwezig bent. Best vervelend als jouw buur ook niet thuis is en je jouw pakje echt wel nodig hebt. Met domotica kan je jouw telefoon laten rinkelen als de pakjesleverancier bij jouw thuis aanbelt. Via je telefoon kan je de garagepoort openen zodat de leverancier jouw pakje daar kan achterlaten. En is er geen beweging meer, dan sluit de poort automatisch.

Bedrijven functioneren vlotter en besparen

In woningen komt domotica al veel voor, maar ook voor bedrijven is het een perfecte oplossing. Door de veelzijdigheid is domotica op verschillende terreinen inzetbaar. Efficiënte klimaatregeling, automatisch dichtdraaien van kranen, automatisch doven van lichten ,…: veel toepassingen leveren bedrijven een substantiële besparing op. Bovendien zijn ook de toepassingsmogelijkheden op vlak van veiligheid erg groot. Meer veiligheid is dus ook een gevolg.

Een welkome ondersteuning in de zorg

Voor patiënten en senioren is domotica bijzonder handig. Om zorgbehoevende mensen beter en langer zelfstandig te laten wonen, is domotica een prima oplossing. Met het personenalarmsysteem (PAS) kunnen mensen alarm slaan. Dit systeem kan worden gekoppeld aan de domotica zodat bij nood de voordeur automatisch opent of het kookvuur wordt uitgeschakeld. Een stap verder is de koppeling van ongewone gebeurtenissen of ongewone gedragingen aan alarmsignalen. Die afwijkende situaties worden via sensoren gemonitord. Bovendien kan het systeem worden uitgebreid met communicatiefuncties zodat zorgbehoevenden kunnen communiceren met hulpverleners.

Ook interesse in domotica voor jouw huis of bedrijf? Contacteer ons gerust voor meer info of een offerte.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: [email protected]
BTW: BE0838018236