-->

Ontdek onze 4 tips voor badkamerverlichting

08 juni 2017 om 11:08
Ontdek onze 4 tips voor badkamerverlichting

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in onze woning. Aangepaste verlichting is dan ook geen overbodige luxe. Ontdek onze 4 tips voor de ideale verlichting van jouw badkamer.

Kies het juiste licht

In een badkamer vinden we drie soorten verlichting terug. De algemene verlichting zal je normaal eerst inschakelen bij het binnenkomen van de badkamer. Vaak wordt hiervoor inbouwspots of een armatuur gebruik. Met heldere en voldoende algemene verlichting kan je goed inschatten hoe de outfit die je net aantrok er bij daglicht zal uitzien.

Functionele verlichting is in een badkamer heel belangrijk. Voor scheren, maquilleren of pakweg tanden flossen heb je een goede zichtbaarheid nodig. Zorg er voor dat je geen schaduw creëert en vermijd verblindende verlichting.

De badkamer is ook een plek om te ontspannenDecoratieve verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Wil je een veiliger en handiger alternatief voor de kaarsen rond jouw bad? Kies voor dimbare en eventueel zelfs gekleurde verlichting.

Kies de juiste techniek

Verschillende verlichtingstechnieken zijn in de badkamer perfect bruikbaar. TL-verlichting doet het perfect rond de spiegel. LED zorgt dan weer voor sfeer en is uiteraard ook erg duurzaam. En een halogeenspot zorgt voor gerichte en krachtige verlichting, bijvoorbeeld boven het WC.

Kies de juiste plaats

Met een goed lichtplan kan je de verlichting van jouw badkamer vooraf uittekenen. Kies zeker voor verschillende circuits. Het heeft immers geen zin om elke keer alle lichten in te schakelen. Denk ook aan de logische plaatsing en vermijd bijvoorbeeld schaduw als je aan de spiegel staat of een spot die recht in je ogen schijnt als je in bad ligt.

Denk aan de veiligheid

Omwille van de hoge vochtigheidsgraad en de kans op rechtstreeks contact met water gelden specifieke regels voor badkamerverlichting. De badkamer wordt ingedeeld in verschillende zones. Elke zone heeft een eigen IP-waarde (International Protection). Die waarde is ook terug te vinden op elektrische toestellen zodat je altijd weet in welke zone je het mag gebruiken.

Wil je werk maken van goede badkamerverlichting? Wij adviseren je graag. Contacteer ons gerust.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: [email protected]
BTW: BE0838018236