-->

5 veelvoorkomende gebreken aan een elektrische installatie

07 maart 2017 om 21:15
5 veelvoorkomende gebreken aan een elektrische installatie

Een goede elektrische installatie is cruciaal voor jouw veiligheid en die van je gezin. Helaas zijn installaties vaak niet helemaal in orde. Check of jouw installatie in orde is en lees dit lijstje met 5 veelvoorkomende gebreken.

Slechte kabels

Een elektriciteitskabel is geïsoleerd. Maar bij oudere kabels wil die isolatie het wel eens laten afweten. En soms raakt de isolatie ook beschadigd. Gevaarlijke situaties die kortsluiting kunnen veroorzaken. Heb je een oudere elektrische installatie of werden er kabels bijgeplaatst? Controleer dan grondig of je kabels nog in orde zijn.

Problemen met de aarding

Een goede aarding kan veel onheil voorkomen. Installeer daarom enkel stopcontacten met een aardingspen. En zorg voor voldoende zware aarding. Die is nodig om elektrocutie te vermijden.

Te veel stopcontacten

In principe mag je maximaal acht stopcontacten op één kring plaatsen. Plaats je er meer, dan raakt je installatie niet door de keuring.

Fouten in het schema

Bij elke elektrische installatie hoort een situatie- of eendraadschema. Soms komt zo’n schema niet overeen met de realiteit. Of erger nog: misschien is er wel helemaal geen schema?

Problemen met de zekeringskast en de zekeringen

Je kent ze misschien wel, die oude marmeren zekeringsborden met een trekschakelaar. Ze ogen misschien charmant, maar ze zijn best wel gevaarlijk. Elektrocutie loert immers om de hoek. Oude of herstelde zekeringen kan je best ook vervangen voor ze onheil veroorzaken.

Wij zorgen voor een optimaal werkende elektrische installatie. Vraag vandaag nog een offerte aan of contacteer ons voor meer info.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236