-->

5 tips bij het kiezen van tuinverlichting

06 mei 2016 om 8:34
5 tips bij het kiezen van tuinverlichting

We hebben er lang op moeten wachten, maar de eerste zon durft zich eindelijk te tonen. Tijd dus om uw tuin voor te bereiden op die lange zomeravonden. Maar hoe pakt u best uw tuinverlichting aan?

1. Kijk eerst naar functionele verlichting

Sfeerverlichting maakt een paradijs van uw tuin. Maar ook in een paradijs is functionele verlichting prioritair. Ga daarom eerst na waar uw verlichting het meest noodzakelijk is. Meestal is dit in de buurt van deuren, poortjes, paadjes en terrassen.

Hou daarbij ook rekening met de bestaande verlichting, zoals binnen- en straatverlichting.

2. Overdaad schaadt

Te veel is nooit een goed idee. Dat geldt ook voor tuinverlichting. Hou het simpel en een beetje mysterieus. De beste sfeer creëert u met verlichting die niet elk stukje van uw tuin prijsgeeft.

Contrasten tussen licht en donker helpen om die mysterieuze vibe in uw tuin te creëren.

3. Focus op het geheel, niet op de details

Verlies u niet in details. Het belangrijkste is steeds de sfeer van het geheel. Die wordt in iedere ruimte bepaald door alle verlichtingsbronnen samen. Ook in uw tuin.

Let dus vooral op het samenspel van uw lichtbronnen, en niet op kleine details in een hoek van uw tuin.

4. Zorg dat uw verlichting niet storend is

Storende verlichting, dat is verlichting die net iets te fel is of die recht in de ogen schijnt. Let dus goed op de sterkte van uw lampen en op de plaatsing ervan.

Verlichting die van boven of onderen schijnt, zal niet gauw verblinden. Ook met sfeerverlichting zit u meestal goed, omdat dit soort verlichting minder fel is.

5. Plaats ook verlichting rondom uw woning

Licht schrikt inbrekers af. Plaats daarom meteen ook een goede buitenverlichting rondom uw woning. Laat die bedienen door tijdschakelaars met bewegingsdetectoren, zodat de verlichting automatisch aan- en uitspringt.

Zo bent u meteen ook gerust wanneer u met vakantie gaat.

Wilt u meer weten over tuin- en buitenverlichting? Contacteer ons dan voor een persoonlijk advies. Graag geven we u wat extra tips op maat van uw tuin.

Contact Info

Bevrijdingslaan 157
9200 Dendermonde
België

Tel: 0498 / 521 900
Mail: info@lee-elektro.be
BTW: BE0838018236